Butikken er åben i dag fra 12:00 til 17:30, så kig blot ind 🥃

Fadandel’s historie

2011: Fadandel.dk kom til verden i maj. Brian Toft startede op med 4 forskellige aftapninger og 1 fad whisky fra Bowmore, som blev solgt i andele.
Brian startede op i sit eget hus, på 1. sal. I privaten blev der ligeledes afholdt whisky smagninger.
2012: Der blev indkøbt tre whisky fade som senere blev solgt i andele, og resten som aftapninger. I 2012 gik butikken fra at have 4 aftapninger til at have 14 aftapniger.
2013: Udvidelse af forretningslokaler. Vi flyttede fra 1. sal til den nu moderniseret kælder, hvor vi fik ca. 20 m2 til lager og butik. Smagningerne forgik stadig i den private stue. Der blev indkøbt 2 fade ydeligere til fadandele.
2014: Nomineret til Iværksætterprisen i Danmark. Der blev indkøbt 6 yderligere fade, til fadandele og senere videresalg.
2015: Fadandel.dk bliver omlagt til et ApS og kommer samtidigt med i Jim Murray “Whisky Biblen 2016” med 2 aftapninger. I 2015 blev der indkøbt 3 fade til fadandele.
2016: Fadandel.dk kommer i Whisky Biblen 2017 med 2 aftapninger. I løbet af året blev der indkøbt 14 fade yderligere.
2017: Endnu engang bliver Fadandel.dk udvidet, og der flyttes til større nye lokaler.
Der er udvidet med flere fade (19 stk.), som nu tæller knap 50 fade i alt, og butikken har nu ca. 100 forskellige aftapninger. Vi har nu aftappet over 14 fade til butikken samt hjemtaget over 100 aftapninger for kunder gennem tiden.

Påbegyndte salg af tomme fade til dekoration i hjemmet, eller på arbejdspladsen. Der bliver desuden sendt ordrer til kunder i Danmark, Finland, Tyskland, Sverige.

Fadandel.dk har agentur på Kingsbury (Europa), Claxton’s (DK & SE) samt Grindlay’s (DK & SE) og tæller nu også en agent i Sverige samt samarbejdspartnere i UK, Sverige, Holland samt Tyskland.

Det var også året hvor Fadandel.dk kom i Jyllands-Posten: ”Whisky for millioner”. Kom også i Whisky Biblen 2018 med hele 3 aftapninger, og blev kåret til årets whisky importør i Danmark!

2018: Fadandel bliver ved med at vokse, og har nu lanceret en nye forbedret webshop. Vi har nu knap 180 forskellige aftapninger på hylderne, herunder whisky, rom og gin. Der blev indkøbt 23 nye fade til bl.a. fadandele og til senere videresalg. Der blev også hjemtaget godt 30 aftapninger for vores kunder.

Vi har blandet andet fået et agentur på belgisk gin, kaldet D-Gin som vi sælger i Danmark og Sverige. Samtidig fik vi agenturet på Duncan Taylor Octave fade i Sverige. Endvidere har vi fået lavet vores egen gin (Buckthorn), som udkommer i starten af 2019.

Der desuden indsendt 10 prøver til Whisky Biblen (2019 udgaven).

2019: Vi indsendte 9 prøver til ”The Whisky Bible” og de kom alle med i 2020 udgaven. Top scoren blev vores ”Orkney 14 år” og ”Treasure of Islay 10 år” med 95,5 point ud af 100 mulige, hvilket vi er meget taknemmelig og glade for.

Der er i årets løb aftappet 16 whiskyfade samt 2 rom fade til forretningen/shoppen. Der er indkøbt 14 nye fade til senere aftapning og fadandele, hvoraf det ene fad er et rom fad fra Demerara (en smuk mørk rom). Vi har importeret godt 40 fade for klubber, foreninger og private personer igennem året.

Endvidere lancerede vi vores egen gin Buckthorn i tre forskellige udgaver, Naturally Flavoured, Flavoured in Sherry Cask – Batch 001 som har lagret i ca. 2 mdr. på et tidligere PX sherry Octave fad. Senere lancerede vi Flavoured in Sherry Cask – Batch 002, som har lageret i 4 mdr. på dette PX sherry Octave fad som Batch 001 ligeledes lagerede på.

Vi deltog på to messer i Sverige og på Whiskymessen i Kolding. Vi måtte udvide forretningen igen, da vi nu har tæt på 220 forskellige whiskyer, gins og rom på hylderne. Der er udvidet med flere forskellige aftapninger fra Claxton’s og vi har fået aftrapninger fra ”The Single Cask” hjem også.

2020: Blev året hvor vi fik mulighed for at sælge whiskyfade (Barrels, Hogshead og Butt’s) fra en lang række destillerier i Skotland. Vi har indkøbt 47 fade til videresalg, senere aftapninger og fadandele.

Webshoppen blev udskiftet til en nyere version, med et nyt design og funktioner. Webshoppen er nu på dansk og engelsk, samt mulighed for at handle i flere forskellige valutaer. Du kan nu købe vores gavekort, hvor du selv kan bestemme beløb og ikke mindst lave en personlig hilsen til modtageren. Vi er ligeledes begyndt at have kunder fra bl.a. USA, Hongkong, Singapore, Polen, Israel, Østrig, Schweiz og Belgien.

Vi deltog på whiskymessen i Kolding i marts, hvor vi lancerede vores nye eksklusive aftapning fra Claxton’s. En Glen Garioch 8 år, som har fået en finish på et 1st Fill PX Octave fad.

Der er desuden indsendt 11 prøver fra aftapninger, til Jim Murray’ Whisky Bible, som alle er kommet med i årets udgave. Vi er utrolig stolte af resultatet, hvor 6 aftapninger ud af de 11, har fået 90 eller mere ud af 100 mulige points. Se alle vores bedømmelser her.

Det var også her hvor, Fadandel.dk kom i Jyllands-Posten, med artiklen: ”Detailhandlen er destilleret ned til en enkelt butik”.

2021: Fik vi aftappet 10 whisky fade på flasker i Skotland, hvoraf 5 af dem kommer fra andelsfade fra shoppen. De 5 øvrige fade, er aftappet herud over, hvor flaskerne er kommet direkte på shoppen. Der blev indkøbt 25 fade til senere aftapninger, fadandele og videresalg.

I forbindelse med vores 10 års jubilæum, som vi havde i maj, lancerede vi en 10 år Auchroisk. Denne aftapning kommer fra et 1st Fill Oloroso Sherry Hogshead, som den har lagret på frem til aftapningen, som selvfølgelig er på fadstyrke (58,7%). Selve jubilæet, måtte vi vente med at afholde til 20. august, hvor vi modtog knap 300 gæster – VILDT!
På dagen, var der live musik i vores baggård med “Fergie McElligott hans og bror“, gratis grill pølser, fadøl (vores egen) og meget meget mere. Igen en stor tak til alle gæster og ikke mindst medhjælpere.

Vi indsendte 11 prøver til “The Whisky Bible“, hvor vi fik et gennemsnit på hele 90 points ud af 100 mulige. Højdespringeren var vores “Islay Blended 10 år på 58,3%“, som fik hele 94 point – hvilket vi selvfølgelig er meget stolte af. Aftapningen kommer fra et destilleri, som vi ikke må skrive navnet på. Så vi aftappede fadet til minde om Bessie Williamson “The first female distillery owner (1938 – 1972)“.

Whiskyfun.com, begyndte at bedømme vores aftapninger – disse kan du finde på Facebook siden Whiskyfun.com.

Året bød også på et nyt agentur i Danmark for Fadandel.dk, nemlig Duncan Taylor The Octave Series. Vi vil løbende tage nye aftapninger hjem herfra, og ligeledes og deres Premium series og ikke mindst deres BlackBull aftapninger.

Whiskymessen i Kolding, som vi ellers deltager på, blev jo desværre aflyst (som så meget andet) grundet Covid-19 pandemien. Så vi ser meget frem til at skulle på whiskymessen i Kolding i 2022 (5. marts 2022).

Grundet Covid-19, fik vi ej heller afholdt det antal smagninger i egen lokaler som vi gerne ville. Vi fik dog afholdt en del smagninger ude i det danske land, herunder hos “Nordenhuse Whisky Laug“, “Snethbyergh Whiskylaug” og et par polterabend blev det da også til.

I løbet af året, fik vi aftappet og importeret ca. 35 whisky fade for klubber og privat personer.

Vi fik et nyt og spændende samarbejde op og stå med “Milroy’s of Soho“, som bl.a. har to whisky bar i London. Hvor vi i november 2021, lancerede Fadandel.dk’s whiskyaftapninger ved en smagning i deres bar “Milroy’s of Spitalfields“, med ca. 25 deltagere. Aftenens vinder ud af de fem som vi præsenterede, var vores Bourbon lagret Staoisha 7 år – 60,7%.

Sidst i november 2021, var vi indbudt til at afholde to Masterclasses i Norge ved “Jærens Ærverdige Forening for Uisge Beatha’s fremme“. Om fredagen var der 144 deltagere (fra forskellige Norske whisky klubber), hvor vi præsenterede 9 af vores whisky aftapninger. Og om lørdagen, hvor klubben afholdt deres 25 års jubilæum, var der knap 70 deltagere, hvor vi præsenterede 3 af vores whisky aftapninger.

Vi lavede en lille sjov optælling, og fandt ud af, at vi nu har kunder i godt 30 lande 🥃

2022: Siden vi indsendte samples i maj 2021 til Jim Murray, har vi ved udgangen af marts 2022, aftappet 10 fad som andelsfade eller direkte til vores webshop/butik. Endvidere har vi indkøbt godt 20 fade, som senere kommer på shoppen som fadandele, eller solgt videre til klubber eller andre uafhængige aftappere. Bl.a. fra destillerierne Glenlossie, Glen Elgin, Linkwood, Mortlach, Dalrymple og Bunnahabhain

I februar 2022, fik vi agenturet på The Single Cask (TSC), som lige som os selv er en uafhængig aftapper.

Den 5. marts, deltog vi på den årlige whiskymesse i Kolding, hvor vi havde besøg på standen af Teo, som kommer fra TSC. Teo tog sig primært af aftapningerne fra TSC, men var også flink til at fortælle om de øvrige aftapninger vi havde med denne dag. I alt havde vi medbragt 58 aftapninger fra TSC, Claxton’s, Duncan Tayler og ikke mindst vores egne aftapninger. En stor tak til alle der besøgte vores stand på messen.

Vi har sendt et større parti, af vores aftapninger over til Whisky baren “Milroy’s of Spitalfields” igen. Så det vare ikke længe før vi skal til London igen og lave smagninger. Mere om det senere…

Processen når man køber en fadandel

1.
Køb af fadandel

Du køber den fadandel du ønsker, hvorefter du modtager et andelsbevis og en faktura. Er du i tvivl om hvilken du skal købe, kan du købe en fadprøve eller deltage i en fadprøvesmagning inden du beslutter dig.

2.
Aftapning

Andelene, bliver aftappet på 70cl standard runde flasker, med mindre andet er oplyst på den enkelte andel. Alle flasker i andelen får påsat Fadandels label, med mindre andet aftales på forhånd.

3.
Hjemtagelsesgebyr

Når andelsfadet er aftappet, modtager andelshaverne en mail herom. Så snart andelsflaskerne er på vej til vores lager, vil andelshaverne få tilsendt en mail, med et link til betaling af hjemtagelsesgebyret.

4.
Flasker kommer til Danmark

Efter flaskerne er kommet til vores lager, vil andelshaverne blive kontaktet for afhentning af andelsflaskerne. Såfremt andelsflaskerne er bestilt med fragt, pakkes og sendes flaskerne hurtigst muligt.