Vi har lukket nu, men åbent i morgen 12:00-17:30

Smagepanel hos Fadandel.dk​

Formålet med smagepanelet, er at smagepanelets medlemmer skal vurdere hvorvidt om et whisky fad i fadandel programmet, er klar til aftapning inden for en kort/længere tidshorisont.

Se større billede

Fadprøver som smagepanelet smagte på fredag den 12. februar 2021.

Deltagere

For nuværende er der 5 medlemmer, foruden Fadandel’s ejer Brian Toft, som sidder i panelet. Hvert medlem af panelet, har en stemme til smagningerne, ved afstemninger.
For at kunne være med i smagepanelet, skal medlemmet have min. en andel i et af Fadandel’s fade, men ikke nødvendigvis en andel i alle fadene.

Fremgangsmåde

Deltagerene mødes 1-2 gange om året. Her smages der på fadprøver fra Fadandel.dk’ fade. Fadene der skal smages på, kan være nært forestående eller til senere aftapning. Ligeledes kan der være nyindkøbte fade, som der skal vurderes lagringstid på. Der vil typisk ikke blive smagt på flere end 4-6 fade pr møde. Nogle fade er der fadprøver på, fra tidligere, som der smages op i mod. Dette gøres for at ”se” forskellen/fremgangen mellem fadprøverne og bedre kunne vurdere lageringstiden på det enkelte fad.

Deltagerene vurderer fadprøverne på:

  • Duft
  • Smag
  • Eftersmag/finish
  • Tidshorisont for aftapning

Når deltagerene har udfyldt smagsarket for den enkelte fadprøve, diskuteres resultaterne blandt deltagerene. Resultaterne samles til sidst sammen, til senere brug hos Fadandel.dk.

Fordele for medlemmet

Medlemmer i smagepanelet, får tildelt en rabatkode til webshoppen, hvor de får rabat på køb af fadandele til sig selv.
Rabatkoden må ikke videregives til andre, eller bruges til købe gaver til andre.