Whisky områder
Skotsk whisky produceres over hele Skotland og er opdelt i 6 regioner, Highlands, Speyside, Lowlands, Campbeltown, Islay og Islands.
Skotsk whisky er lidt ligesom vin, fordi placeringen af hvor destillerierne er, gør en stor forskel for, hvordan den dufter, smager, selvom den er produceret i samme land og i bund og grund er produceret af de tre samme produkter, vand, malt og gær. Skotland er ikke et voldsomt stort land, men forskellene på destilleriets placering har en fænomenal indvirkning på, hvordan whiskyen smager.
Kystdestillerier producerer whisky, der ikke smager ligesom en indlands whisky, og en enkelt malt fra en af øens destillerier vil være forskellig fra en whisky der kommer fra Speyside. Selv whisky destillerier inden for den samme region, kan der være helt forskellige noter og aromaer på.
Skotsk whisky er verdenskendt, så det er vigtigt at skelne forskellen, hver region har en whisky, der findes i de fleste barer rundt om i verden. Nedenfor har vi skrevet kort om aromaprofilen for hver region. Klik på en region og du få de aftapninger og fadandele vi har i butikken.
Highlands Aromaprofil frugtkage, malt, eg, lyng, tørret frugt og røg |
Speyside Aromaprofil æble, vanilje, eg, malt, muskatnød og tørret frugt |
Lowlands Aromaprofil græs, honning, fløde, toffee, toast og kanel |
![]() |
![]() |
![]() |
Islands Aromaprofil røg, saltopløsning, olie, sort peber og honning |
Islay Aromaprofil tang, saltlage, æble, røg og kippers |
Campbeltown Aromaprofil saltvand, røg, tørret frugt, vanilje og toffee |
|
![]() |
![]() |
Whisky uden for Skotland |
||
Danmark
|
Irland![]() |