Vi har lukket nu, og lukket i morgen
Vi holder sommerferie i ugerne 28, 29 og 30

Smagspanel hos Fadandel.dk​

Hos Fadandel har vi oprettet et smagspanel, som er med til at bedømme vores fadandele eller et enkelt fad, om de/det er klart til at blive aftappet på flasker.
Formålet med smagspanelet, er at smagspanelets medlemmer skal vurdere hvorvidt om et whisky fad i fadandel programmet, er klar til aftapning inden for en kort/længere tidshorisont.
Fadene, som Fadandel.dk har valgt at sælge fadandele i, kommer typisk fra destillerier i Skotland. Vi har dog også fra tid til anden, udvalgt et fra fra et dansk destilleri.

Se større billede

Fadprøver som smagspanelet smagte på fredag den 12. februar 2021.

Deltagere

For nuværende er der 6 medlemmer, foruden Fadandel’s ejer Brian Toft, som sidder i panelet. Hvert medlem af panelet, har en stemme til smagningerne, ved afstemninger – mød medlemmerne her
For at kunne være med i smagspanelet, skal medlemmet have min. en andel i et af Fadandel’s fade, men ikke nødvendigvis en andel i alle fadene.

Fremgangsmåde

Deltagerene i vores smagspanel mødes 1-2 gange om året hos Fadandel, hvor der smages på fadprøver fra et enkelt fad eller flere fade i vores fadandele. Fadene der skal smages på, kan være nært forestående eller til senere aftapning. Ligeledes kan der være nyindkøbte fade, som der skal vurderes lagringstid på. Der vil typisk ikke blive smagt på flere end 4-6 fade pr møde. Nogle fade er der fadprøver på, fra tidligere, som der smages op i mod. Dette gøres for at ”se” forskellen/fremgangen mellem fadprøverne og bedre kunne vurdere lageringstiden på det enkelte fad.

Deltagerene vurderer fadprøverne på

  • Duft
  • Smag
  • Eftersmag/finish
  • Tidshorisont for aftapning

Når deltagerene har udfyldt smagsarket for den enkelte fadprøve, diskuteres resultaterne blandt deltagerene. Resultaterne samles til sidst sammen, til senere brug hos Fadandel.dk, og på vores produktsider med fadandele.

Fordele for medlemmet

Medlemmer i smagspanelet, får tildelt en rabatkode til webshoppen, hvor de får rabat på køb af fadandele til sig selv.
Rabatkoden må ikke videregives til andre, eller bruges til købe gaver til andre.