Vi har lukket nu, og lukket i morgen
Vi holder sommerferie i ugerne 28, 29 og 30
Vi har hos Fadandel, foruden Skotsk whisky også et mindre udvalg af Amerikansk Bourbon whiskey, fra uafhængige aftappere og OB-aftapninger.

I Amerika (USA) produceres der, ligesom i Skotland, mange forskellige whiskey-brands. I Amerika baserer man newmaken på flere forskellige kornsorter som hvede, byg, majs og rug. Den type af whiskey, som er mest kendt, er bourbon. Bourbon bliver primært produceret i staten Kentucky og omtales som Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Amerikansk whiskey er som hovedregel noget lettere tilgængelig end den skotske whisky. Dette skyldes, at man som oftest bruger majs og meget sjældent tørverøg. Af de mere kendte amerikanske whiskey-brands er Jack Daniels, Maker’s Mark, Four Roses og Wild Turkey, men der findes også et stort udvalg af mindre destillerier. Amerikansk og irsk whiskey staves “whiskey” og ikke “whisky” som i Skotland.

Er du i tvivl om, hvilken amerikansk bourbon du skal vælge, har vi lavet samples (3 cl) på mange af vores aftapninger, som kan købes her på shoppen. Du er også velkommen til at kigge forbi vores fysiske butik, så vi kan vejlede dig – og i butikken er der mulighed for, at du kan smage på mange af vores aftapninger, inden du køber en flaske med hjem.
På denne side finder du en oversigt over de unikke aftapninger, som vi har på lager af amerikansk bourbon whiskey.